SportsMassage_slider_billedeDer er ingen tvivl om, massage får dig til at føle dig godt tilpas – selv dybdegående sportsmassage. Massage kan være med til at formindske stress, hjælpe med at komme i bedring fra fysisk aktivitet eller skade og endda reducere angst. Men kan det også hjælpe dig med at komme i form?

Undersøgelser viser, massage kan have en positiv effekt på din muskelopbygning og dit konditionsniveau.
Jo sundere og stærkere musklerne er, jo flere kalorier forbrænder de. De giver dig også en større frihed til at deltage i utallige former for sport og aktiviteter, som kan være med til at hjælpe dig med at forbrænde overskydende kalorier og forbedre din generelle kondition og deraf dit velvære.

Massage har følgende fordele, som kan forbedre din form

 1. Massage forbedrer cirkulation og fordelingen af næring til musklerne.
  Massage forbedrer udvekslingen mellem vitale stoffer i blodet og vævsceller, hvilket forbedrer vævsmetabolismen. Når muskler er blevet udnyttet, er det nødvendigt, de vitale næringsstoffer leveres til dem, så de kan restituere og opbygge sig selv. Massage maksimerer leveringen af disse næringsstoffer og ilt gennem forøgede blodstrømning, hvilket, som resultat, hjælper musklerne med at vokse og forbrænde flere kalorier.
 2. Massage forbedrer musklernes bevægelighed samt fleksibilitet.
  Massage giver musklerne mulighed for at bevare den maksimale kraft og ydeevne ved fysisk aktivitet og deraf forbrænde det maksimale antal af kalorier i processen. Ved en forbedret bevægelighed samt fleksibilitet, reduceres både muskelømhed under perioder med restitution og muskelreparation. Er der en god bevægelighed og maksimal fleksibilitet i musklerne, reduceres faren for at opleve skader ved udførelse af øvelser.
 3. Massage hjælper med at forkorte restitutionstiden mellem træningspassene.
  Affaldsprodukter såsom mælkesyre og kulsyre ophober sig i musklerne under og efter motion. Forøges cirkulationen til disse muskler, hjælpes kroppen også med at fjerne giftige affaldsstoffer, som hober sig op. Ved at gøre dette forkortes restitutionstiden. En forkortet restitutionstid betyder, der kan trænes hyppigere over en given periode under tryggere rammer.
 4. Massage kan hjælpe med at reducere risikoen for over-træning.
  Massage har en afslappende effekt på muskler og en beroligende virkning på nervesystemet. Ved at hjælpe til med at opretholde hvile, som er et meget vigtigt element i et træningsprogram, kan massage reducere sandsynligheden for over-træning, som er kendt for at begrænse muligheden for at opbygge stærke og sunde muskler, som er vigtige for at komme i form.

SportsMassage_slider_billede

Konklusionen:
Hvis du ønsker at komme i form, er det en stor fordel at implementere massage i forbindelse med din træning, da det forbedrer cirkulationen og fordelingen af nærringsstoffer til musklerne, øger musklernes bevægelighed og fleksibilitet, forkorter restitutionstiden mellem træningspassene samt reducerer risikoen for overtræning.

Med en god kostplan, personlig træner og en kompetent massør, er alle muligheder til stede for at komme i form 🙂