Par-massage hjemmeHar du en kæreste, som elsker massage? Det er nok de færreste, der ikke bryder sig om en god omgang massage, så det har du vel egentlig nok. Derfor er der her samlet nogle tips til at give din partner – om end det er en han eller hun – den bedste massage overhovedet muligt. For en god massage giver som regel en glad kæreste – og hvem vil ikke have det?

 

Få sat stemningen og kom i kontakt med kroppen

Hvis du virkelig skal score nogle point og vælger at gå all in, så handler det om at få rekreeret en næsten spa-lignende stemning. Det lyder måske en smule voldsomt, men det er faktisk ret nemt. Find nogle fyrfadslys i en skuffe samt en lækker CD og sæt den på anlægget og måske dæmp lyset en smule med nogle bløde gardiner eller persienner. Endnu en vigtig faktor er også temperaturen. Hvis du bor i et meget koldt klima, så find et dejlig varmt sted måske i nærheden af en brændeovn elle radiator. Er det derimod varmt udenfor, så find et sted, hvor der er aircondition eller en vind, der trækker. Du skal også overveje musikvalget med omhu, da den ikke må diktere dynamikken og stemningen i massagen.

Når det handler om en god par-massage, så er det vigtigt, du forstår kroppen. Hvor sidder de forskellige led, hvilke muskler går hvor og hvordan virker de. Hvis din kæreste dyrker sport eller hårdt fysisk arbejde, så er det af allerhøjeste vigtighed, du kender de muskler, som bliver brugt og hvordan de bedst behandles. Hvis du har den viden, så kan du bidrage til, din kæreste måske har mindre smerter eller kan yde mere end normalt. Hvis du har de evner, så kan det kun blive en god massage. Hvis du ikke har tiden til at uddanne dig til Lægeeksamineret Fysiurgisk Massør eller sportsmassør, så sæt dig i hvert fald ind i muskler, væv og led i grove træk.

Brug en god creme eller lotion

Håndcreme kan absolut ikke anbefales. Det er meget muligt, det er mest belejligt og ikke koster så meget, men almindelig håndcreme har et meget højt indhold af vand og næsten ingen ”glidende” effekt. Det betyder, du kommer til at bruge store mængder af creme bare for at få en almindelig massage gjort ordentlig.

Hvis du skal have et produkt, som duer, så anskaf dig kokosolie. Det er utrolig godt for din hud og har adskillige fordele rent sundhedsmæssigt. Det har en lidt anden konsistens end man forestiller sig, men det er rigtig godt til massage. Sørg også for det er en olie, som ikke lugter af blomster flere dage efter massagen, da det ikke nødvendigvis er alle, der har lyst til det.

Hvis din mandlige partner er af den lidt mere behårede model, så skal du være opmærksom på, du nok skal bruge en del mere olie, så det glider nemmere, og du ikke river hårene. Massér helst med hårene, ikke mod dem. Ellers kan det hurtigt virke generende og blive en ubehagelig situation.

Valg af massageform

Hvis du ønsker at forkæle din partner, vil wellness massage være en massageform, som helt sikkert kan anbefales. Her går det ud på at benytte lange, blide strøg, da det giver en yderst afslappende effekt, som din partner vil nyde. Det er også en yderst god måde at få varmet musklerne op, hvis der er behov for en mere dybdegående massage mod særlige spændinger smerter.